UPDATE: Anderlecht op zucht van komst Ashimeru, speler al in Brussel

UPDATE: Anderlecht op zucht van komst Ashimeru, speler al in Brussel

09-01-2021 07:00 Laatste update: 16:47
25

RSC Anderlecht wil zich nog versterken deze maand, dat heeft Vincent Kompany aangegeven op zijn perspraatje in aanloop naar het duel tegen Oud-Heverlee Leuven. Vooral Majeed Ashimeru wordt in verband gebracht met Anderlecht, iets wat Kompany niet onder stoelen of banken steekt.

Zo praat Anderlecht momenteel met Red Bull Salzburg over een uitleenbeurt tot het einde van het seizoen. "Ashimeru voldoet aan de basisprincipes: hard werken, nederigheid en intensiteit. Hij voetbalt bij een grote ploeg en je ziet meteen dat hij kwaliteiten heeft. Het dossier zit nu bij Peter Verbeke", wordt Kompany geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Ashimeru is een controlerende middenvelder die eerder al werd uitgeleend aan het Zwitserse Sankt Gallen. Nu wil Anderlecht hem graag huren, maar rekent het ook op een aankoopoptie. Kompany is alvast vol lof over het werk van Verbeke. "Ze slagen er telkens in om binnen de mogelijkheden een paar interessante spelers aan te reiken. Als we nu iemand halen, dan moet die speler een toegevoegde waarde zijn."

Update: De kans dat Ashimeru dra een speler van Anderlecht is, is groot. Volgens Ghanasoccernet is de middenvelder al in ons land. Hij wacht op de uitslag van zijn Covid-test om zijn medische testen af te leggen. Dat moet dit weekend nog gebeuren.