UPDATE: Ook Brighton maakt kennis met Tau-effect: 'Zij doen de club herleven'

UPDATE: Ook Brighton maakt kennis met Tau-effect: 'Zij doen de club herleven'

07-01-2021 15:15 Laatste update: 08-01-2021 17:25
28

Wat al even in de lucht hing heeft RSC Anderlecht donderdag ook bevestigd: Percy Tau keert vervroegd terug naar Brighton & Hove Albion. Voor de social media-kanalen van Anderlecht heeft dit wel gevolgen, zo blijkt.

Toen de komst van Tau bij Anderlecht bekend raakte, ontploften de social media-kanalen van de club. Heel wat volgers uit Zuid-Afrika zorgden voor een online invasie. Nu Tau weer vertrekt uit Anderlecht, kiezen ook zij eieren voor hun geld.

Eerder was hetzelfde fenomeen ook bij Club Brugge te zien. De Zuid-Afrikaanse volgers maakten toen massaal de overstap naar de fankanalen van Anderlecht. Intussen verloren de Brusselaars reeds honderden volgers op Twitter, al zullen de Belgische fans daar wellicht minder om malen.

Update 8/1: Bij Brighton & Hove Albion zien ze nu ook wat de komst van Percy Tau kan teweegbrengen op het vlak van sociale media. Naar goede gewoonte neemt de ex-Anderlecht-huurling een heleboel Zuid-Afrikaanse fans mee in zijn zog. Dat heeft het Brighton-profiel op Twitter intussen ondervonden. Ook de trouwe supporters van de club viel die verandering op. 'Die Zuid-Afrikanen doen Brighton herleven', schrijft er eentje.