Achterhoede 'Ultieme Duivels' bekend: 'Super Jan, de koning, de prins en de Leeuw'

Achterhoede 'Ultieme Duivels' bekend: 'Super Jan, de koning, de prins en de Leeuw'

05-01-2021 17:44
7

De Belgische voetbalbond is al een tijdje op zoek naar de beste Rode Duivels ooit. Fans mochten stemmen op hun favorieten. Nu is de achterhoede van de ultieme selectie bekend. Met Vincent Kompany en Jan Vertonghen vinden twee mannen van de Gouden Generatie terug in de achterste vier.

De Belgische voetbalbond bestaat 125 jaar. Daarom is men nu op zoek naar de beste spelers ooit van de Rode Duivels. In de achterhoede hebben de fans nu op de linksachter gekozen voor Jan Vertonghen. Samen met Vincent – Prince – Kompany vertegenwoordigt Super Jan de Gouden Generatie, die zilver pakte op het WK 2018 in Rusland.

Voor de twee andere verdedigers moeten we een paar generaties teruggaan. Philippe Albert vormt samen met Kompany het hart van de verdediging. King Albert maakte als speler onder meer furore bij Charleroi, KV Mechelen, RSC Anderlecht en Newcastle. Hij maakte het WK in 1994 in de VS mee met de Rode Duivels.

Niemand minder dan Eric Gerets is de rechtsback. De Leeuw van Vlaanderen werd met België vierde op het WK 1986 in Mexico. De vier krijgen Michel Preud'homme achter zich. De ex-doelman van onder meer KV Mechelen haalde het van Thibaut Courtois en Jean-Marie Pfaff.