Ik vrees dat het nog lang zal duren eer Anderlecht kampioen wordt

"Ik vrees dat het nog lang zal duren eer Anderlecht kampioen wordt"

31-12-2020 21:00
52

Anderlecht gaat komend jaar op zoek naar een plek in Play-Off 1. Marc Degryse zou dat alvast een succes vinden na enkele moeilijke jaren voor Anderlecht.

"Als ze bij de eerste vier komen en Play-Off 1 spelen, vind ik het al een succes", aldus Degryse bij Het Laatste Nieuws. "Ik vrees dat het nog lang gaat duren voor ze opnieuw kampioen kunnen worden."

"Anderlecht was altijd de rijkste en de fierste club van het land. Nu hebben ze honderd miljoen euro schulden", klinkt het somber. "In twee jaar tijd hebben ze 63 miljoen euro verlies gemaakt, door grote namen aan te trekken die veel geld hebben gekost en die uiteindelijk geen goede spelers bleken te zijn. Het probleem is dat ze dat niet zomaar kunnen wegvegen. Er is een licentie die elk jaar moet worden vernieuwd."

Neerpede kan wel helpen om de putten te vullen. "Anderlecht heeft een goudmijn aan jeugdspelers. Doku heeft hoop en al twintig matchen gespeeld voor Anderlecht. Ze hebben die verkocht voor 27 miljoen euro aan Rennes. Omdat het moest. Als er geen geldproblemen zijn, houden ze Doku en worden ze beter als ploeg. Ze hebben Saelemaekers verkocht, Bornauw, twee jonge spelers van zeven en acht miljoen."