KRC Genk blijft in Zuid-Amerika vissen: Die jongens zijn meestal heel atletisch

KRC Genk blijft in Zuid-Amerika vissen: "Die jongens zijn meestal heel atletisch"

30-12-2020 20:26
8

KRC Genk heeft de Ecuadoraan Angelo Preciado aangetrokken als opvolger voor Joakim Maehle. Met ook nog drie Colombianen en een Mexicaan in de kern hebben de Limburgers tegenwoordig een stevig Zuid-Amerikaans tintje. Volgens technisch directeur Dimitri De Condé kunnen er nog volgen.

"We zijn daar de laatste jaren wel erg actief. De transfer van Jhon Lucumi heeft de deur ginder voor ons opengezet", vertelde De Condé aan Het Laatste Nieuws. "We zijn dan blijven inzetten en verder werken op die markt. Maar misschien is het toeval, hoor. Er is een tijd geweest dat we vooral Scandinaviërs aantrokken. Het is niet zo dat we ons specifiek richten op Latijns- of Zuid-Amerika. We sporen gewoon jonge talenten op die binnen onze ‘portemonnee’ passen én van wie we denken dat ze het juiste profiel hebben."

Volgens De Condé ligt het niveau in Colombia en Ecuador hoog en bovendien zijn de spelers meestal nog betaalbaar. "Het wordt moeilijker. Grotere clubs ontdekken die landen ook, maken er satellietclubs. Zij komen op de markt", aldus De Condé. "Technisch is het zeker niet minder dan in België. En die competities zijn heel fel gericht op duels één tegen één. Die jongens zijn meestal heel atletisch. Er is wél een verschil in tempo. In Europa gaat het negentig minuten op en af, daar is dat minder het geval. Dat heeft dikwijls te maken met het klimaat, de temperaturen, het hoogteverschil... Er is veel minder zuurstof", besloot De Condé.