Kompany veranderde speelstijl Anderlecht: ‘Van Guardiola naar Gegenpressing Klopp’

Kompany veranderde speelstijl Anderlecht: ‘Van Guardiola naar Gegenpressing Klopp’

30-12-2020 08:44
15

RSC Anderlecht vuurde in totaal 27 doelpogingen af tegen Beerschot. Het Guardiola-tikken met weinig kansen was weg. Sport/Voetbalmagazine zag plots een andere speelstijl onder Vincent Kompany.

Anderlecht speelde sterk tegen Beerschot. ‘De individuele prestaties van Lukas Nmecha, Paul Mukairu, Francis Amuzu en Percy Tau tonen aan dat dit kwartet RSC Anderlecht naar een hoger niveau kan brengen. Hoger alleszins dan het gebrachte collectieve niveau sinds het begin van het seizoen deed vermoeden. Paars-wit beschikt over veel jong talent - daarover zijn alle waarnemers het eens - maar een duidelijke richting werd hen niet altijd meegegeven’, klinkt het.

Zou Kompany een andere richting ingeslagen zijn? ‘Vanaf het begin citeerde Kompany Pep Guardiola en zijn voetbalproces als absoluut referentiekader. Zichtbaar geënerveerd door de constante vergelijking vroeg de gewezen centrale verdediger om te stoppen met hem af te schilderen als louter een absolute fan van de ideeën van de Catalaan. Tegen Beerschot leek Anderlecht niet zozeer op een ploeg van Guardiola, meer op een van Jürgen Klopp, een aanhanger van Gegenpressing.’