Courtois over relatie met Wilmots: Dat heeft mij toen wel geraakt

Courtois over relatie met Wilmots: "Dat heeft mij toen wel geraakt"

29-12-2020 11:30
3

Thibaut Courtois heeft in een openhartig gesprek met Sporza-anker Ruben Van Gucht nog eens zijn ongefilterde mening gegeven. De Doelman kwam onder meer terug op zijn relatie met toenmalig bondscoach Marc Wilmots.

Dat Courtois en Wilmots geen al te beste vrienden waren is geen geheim, na de uitschakeling op het EK in 2016 barstte de bom. "Wat ik toen voor de camera zei heb ik ook in de kleedkamer gezegd. Het was heel rechtuit maar ik vond dat ik dat mocht zeggen", aldus Courtois.

Wilmots liet zich echter niet doen en insinueerde later dat de vader van Courtois opstellingen naar de pers zou hebben gelekt. "Toen heeft het wel even gebotst. Het stoorde mij dat hij dat zei terwijl mijn papa als ex-volleyballer altijd een toonbeeld van professionaliteit was. Wilmots weet ook dat het mijn papa niet was, dat hij dan toch nog op de man speelt heeft mij geraakt", vervolgt de doelman.

Ondanks de moeilijke relatie tussen beide had Courtois ook nog iets positief te zeggen over de voormalige bondscoach. "Ik ben hem wel dankbaar voor de kansen bij de nationale ploeg, hij had ook voor Simon (Mignolet) kunnen kiezen. Ik heb geen wraakgevoelens tegenover hem, ik kijk vooruit", besluit Courtois.