Nmecha ziet Anderlecht steeds beter draaien: Staan er eigenlijk sinds het begin

Nmecha ziet Anderlecht steeds beter draaien: "Staan er eigenlijk sinds het begin"

27-12-2020 20:32
8

Lukas Nmecha brak nog maar eens het ijs voor RSC Anderlecht. In de 2-0-zege tegen K. Beerschot V.A. verzorgde de Britse Duitser de openingstreffer. Niet toevallig gebeurde dat vanop elfmeter, want Nmecha mag stilaan een specialist genoemd worden.

Van zijn tien competitegoals tot dusver maakte de aanvaller de helft vanop de stip. Dat de vijandelijke doelman al enkele keren voor de goede hoek koos, bewijst enkel dat het met de traptechniek wel snor zit. "Het was een goede strafschop, ja", geeft Nmecha toe bij Eleven Sports. Dat komt niet uit de lucht gevallen, zo blijkt. "Gemakkelijk is het niet: je moet regelmatig oefenen en het vertrouwen hebben om te scoren."

"Het zou leuk geweest zijn om er een assist bij te hebben, maar iedereen in deze ploeg mist graag kansen", lacht Nmecha, onder meer verwijzend naar de monumentale misser van Percy Tau. "Ik vond ons solide spelen. We hebben de hele week lang toegewerkt naar deze wedstrijd, de manager heeft ons uitstekend voorbereid. We wisten precies wat we wilden doen. Volgens mij draaide dat goed uit. We winnen en we creëren vrij veel gevaarlijke situaties."

Zo hoog mogelijk eindigen, zonder Tau?
Door de driepunter sluit Anderlecht 2020 af op de vierde plek. Daar kan de club vrede mee nemen. "Zeker", beaamt Nmecha. "We hebben een jong team, maar we staan er eigenlijk sinds het begin. Als je ziet hoeveel wedstrijden we hebben weggegeven …", verwijst hij nog even naar het seizoensbegin.

Als Anderlecht ook na Nieuwjaar wil scoren, zal het dat waarschijnlijk moeten doen zonder Tau. De Zuid-Afrikaan zou terugkeren naar moederclub Brighton & Hove Albion. "Ik ben gelukkig voor hem, hij is mijn vriend. Ik denk dat hij het goed kan doen daar, al is het geen eenvoudige competitie. We wensen hem allemaal het beste. Maar als hij blijft, mag hij er hier nog een paar doelpuntjes bij doen. Natuurlijk zal ik hem missen", besluit Nmecha.