Verloren zoon staat op bij KV Mechelen: Wist dat mijn kans zou komen

Verloren zoon staat op bij KV Mechelen: "Wist dat mijn kans zou komen"

27-12-2020 13:15 Laatste update: 13:24

Vorige week zagen we zowaar Sheldon Bateau (29) nog eens verschijnen bij KV Mechelen. De verdediger kreeg eindelijk nog eens zijn kans tegen OH Leuven en speelde een verdienstelijke partij. 

"Die kans kwam niet zomaar uit de lucht vallen", benadrukt hij bij Gazet Van Antwerpen. "Ik ben altijd hard blijven werken op training en zelfs buiten de normale trainingsuren. Trust the Process is ook mijn motto. Hard werken loont. Ik wist dat mijn kans ooit ging komen. Ik moest alleen zorgen dat ik er klaar voor was."

Bateau speelde liefst veertien maanden niet mee. "Verschrikkelijk lang. Op een bepaald moment hoopte ik zelfs op een duidelijk negatief signaal vanuit de club. Dan kon ik het hoofdstuk KV afsluiten en op zoek gaan naar iets anders. Maar ik hoorde niets, waardoor ik altijd ben blijven hopen."

Een verklaring heeft hij nooit gekregen. "Niet echt. De coach koos voor andere jongens in de verdediging, maar ik heb nooit een duidelijke uitleg gekregen waarom ik geen kansen meer kreeg. Niet van de coach en ook niet van het bestuur. Mijn relatie met iedereen binnen de club is nochtans goed. Ik heb de keuzes van de coach altijd gerespecteerd, maar ik heb hem er ook een paar keer aan herinnerd dat ik nog altijd deel uitmaakte van zijn team."