Clement: 'Lang is een snelle leerling, rode kaart van Vanaken was ongelukkig'

Clement: 'Lang is een snelle leerling, rode kaart van Vanaken was ongelukkig'

26-12-2020 19:38 Laatste update: 23:08
22

Club Brugge haalde het zaterdag met 3-0 van KAS Eupen. Na de match kwam Philippe Clement terug op de prestatie van uitblinker Noa Lang en de rode kaart van Hans Vanaken. 

Club Brugge trok met een 0-0 stand richting de kleedkamers. In de tweede helft ging het beter met Blauw-Zwart. "Op een moeilijk bespeelbaar veld is het altijd moeilijk om ruimtes te vinden tegen een ploeg die bijna voortdurend met 9 à 10 spelers in eigen zestien staat. Tijdens de rust heb ik gezegd om het tempo op te voeren en gevaarlijker te zijn in de omschakeling", noteerde Sporza uit de mond van Clement.

Nadien ging Clement in op de prestaties van zijn spelers. "Lang heeft het fantastisch gedaan. We hadden vooraf besproken hoe de doelman uitkwam en Noa is een snelle student. De rode kaart voor Vanaken was ongelukkig. Hij wou naar de bal gaan, maar Beck was een fractie sneller en tacklelt onder zijn voet door. Er was geen enkele intentie om een fout te maken."

Geen gewone winterstop
Club Brugge krijgt nu even rust, maar niet zoals normaal. "We hebben nu geen winterstop zoals we het gewoon zijn. Dat wordt weer aanpassen, maar in deze coronatijden moet je als coach heel flexibel zijn", besloot Clement.