Tweede rode kaart voor Vanaken bij Club Brugge, zijn vierde uitsluiting in België

Tweede rode kaart voor Vanaken bij Club Brugge, zijn vierde uitsluiting in België

26-12-2020 16:38 Laatste update: 19:55
36

Club Brugge won zaterdag met 3-0 van KAS Eupen. In de tweede helft liep Hans Vanaken tegen een rode kaart aan. Voor de Gouden Schoen was het een primeur in de Jupiler Pro League tijdens de reguliere competitie, maar niet als prof in België.

In de 78e minuut liep het tegen Eupen mis voor/bij Vanaken. Nadat Andreas Beck een sliding had ingezet, belandde de voet Vanaken op zijn tegenstander. De scheidsrechter twijfelde niet en stuurde Vanaken van het veld. Dat was Vanaken in de Jupiler Pro League nog nooit eerder overkomen.

In 2013 debuteerde Vanaken bij Lokeren op het hoogste niveau. Nadien speelde hij 219 duels in de Jupiler Pro League zonder rood te pakken in de reguliere competitie. In duel 220 was de eerste uitsluiting in de Jupiler Pro League een feit. In de Jupiler Pro League pakte Vanaken tot nu toe 25 gele kaarten.

Twee keer geel bij Lommel
Voor Vanaken was het niet zijn eerste uitsluiting in België. Voor zijn periode bij Lokeren speelde de middenvelder immers bij Lommel in de Proximus League. In het seizoen 2012 – 2013 kreeg Vanaken rood in derby tegen STVV. In de 89e minuut kreeg Vanaken toen zijn tweede gele kaart en rood. Lommel verloor het duel met 1-0. Bij Lokeren pakte hij in 2015 tijdens de Play-Offs rood tegen KV Mechelen.

Rood in de Super Cup
Bij Club Brugge pakte Vanaken ook al eens één keer rood. Voor die uitsluiting moeten we terugkeren naar het seizoen 2016 – 2017. Op 23 juli speelde Club Brugge de Super Cup tegen Standard. Blauw-Zwart won het duel met 2-1. Ondanks dat Wim Smet Vanaken al 41 minuten met rood naar de kleedkamers stuurde.