Kompany bevestigt mogelijk vertrek van Tau bij Anderlecht: Er is een grote kans

Kompany bevestigt mogelijk vertrek van Tau bij Anderlecht: "Er is een grote kans"

24-12-2020 14:10
8

De kans is groot dat Percy Tau in januari vertrekt bij RSC Anderlecht. Die geruchten staken de voorbije dagen de kop op en werden donderdag bevestigd door coach Vincent Kompany tijdens een persconferentie.

Dankzij de brexit zal het makkelijker worden voor niet-Europeanen om een werkvergunning te krijgen in Engeland. Brighton & Hove Albion wil daarvan gebruik maken om Tau een beetje vroeger dan voorzien terug te halen. "Er is een grote kans dat Percy Tau in januari vertrek", vertelde Kompany volgens La Dernière Heure. "Ik ben heel tevreden met zijn bijdragen. We kennen allemaal zijn kwaliteiten, maar hij was ook belangrijk in de schaduw. Hij maakte ambiance in de kleedkamer. Hij heeft een goede instelling. Het is normaal dat Brighton hem wil terughalen, maar tot nader order is hij een speler van Anderlecht."

Er zal daarna natuurlijk een oplossing moeten komen, maar dat wordt geen sinecure. "Je kent de (financiële) context. We gaan geen dromen verkopen en veel beloven aan onze supporters. Als we een goede transfer kunnen doen, zullen we blij zijn. Daarna zullen we zien welke andere kansen er voor ons liggen. Ik ben heel blij met de spelers die ik ter beschikking heb. We hebben wel een ultrastrak schema. Het is belangrijk om genoeg kwaliteit te hebben voor de maanden januari en februari, want die zijn een beetje speciaal", besloot Kompany.