KRC Genk ontvangt weer met Maehle: Druk op sportieve structuur is enorm

KRC Genk ontvangt weer met Maehle: "Druk op sportieve structuur is enorm"

23-12-2020 17:45 Laatste update: 17:54
2

KRC Genk heeft Joakim Maehle aan Atalanta verkocht. De kas wordt zo weer gespekt, maar John van den Brom verliest wel een sterkhouder. Stef Wijnants laat tegenover Sporza zijn licht schijnen over de situatie.

KRC Genk heeft de afgelopen seizoenen flink wat verdiend aan uitgaande transfers. "Maar Genk heeft het ook nodig om één keer per jaar een grote transfer te doen. Zo kan het zijn exploitatieverlies van 10 miljoen euro opvangen. De druk op de sportieve structuur is enorm."

Daartegenover staat ook enkele dure inkomende transfers. "We mogen ook niet vergeten dat Genk vorige zomer na de titel niet alleen veel heeft verkocht, maar ook gekocht: Onuachu, Bongonda, Hrosovsky, Nygren, Hagi, Odey... Daar kostte Genk ook een smak geld."

Einde verhaal
Een transfer zat er al een tijdje aan te komen. Tijdens de zomermercato viel een deal met Marseille in het water. "Maehle was klaar in Limburg. De Deen wou dan net als zijn ploegmaats weg in de lange zomermercato, maar Genk hield het been stijf."

"Hij bleef met een enorme kater achter in Genk. Maehle was mentaal uitgeblust bij Genk en de club voelde dat hem verkopen de beste oplossing was. Met een transferbedrag dat kan oplopen tot 15 miljoen, doet het een heel goede zaak", aldus Wijnants.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie