Heeft Club Brugge nieuwe nummer zes gevonden? Dat zullen we later pas zeggen

Heeft Club Brugge nieuwe nummer zes gevonden? "Dat zullen we later pas zeggen"

21-12-2020 13:15
26

Club Brugge verloor afgelopen zondag met 0-1 van KAA Gent, maar toch zat er meer in voor de landskampioen. Eén van de uitblinkers op het veld was Odilon Kossounou, die als verdedigende middenvelder werd opgesteld. Philippe Clement weet nog niet of dat in de toekomst zo zal blijven.

Voordien koos Clement op de zes-positie steeds voor Mats Rits of Eder Balanta, maar tegen Gent pakte het experiment met Kossounou goed uit. "Of hij onze toekomstige nummer zes is, zullen we later pas kunnen zeggen. Hij was centraal achterin altijd al sterk en heeft nu ook op het middenveld een goede prestatie neergezet", vertelt de Club Brugge-coach op de clubwebsite.

Al kan het evengoed zijn dat Kossounou volgende week gewoon weer centraal in de defensie postvat. "Maar dat betekent niet noodzakelijk dat hij daar ook zal blijven staan. De basiself verandert immers vaak, aangezien we voor elke match de beste elf kiezen. Het kan dus zijn dat we tegen Eupen ervoor kiezen om een ander profiel op die positie te hebben", besluit Clement.