Overvolle kalender eist zijn tol: Dertien spelers blesseerden zich afgelopen week

Overvolle kalender eist zijn tol: Dertien spelers blesseerden zich afgelopen week

20-12-2020 23:30
13

De overvolle voetbalkalender lijkt zijn tol te eisen bij de voetbalclubs in onze vaderlandse competitie. Dat werd vooral de afgelopen dagen duidelijk, in de laatste veertien wedstrijden waren er maar liefst dertien spelers die met een blessure naar de kant moesten.

De voetbalkalender zat al behoorlijk vol, dat is er dit jaar met het coronavirus niet beter op geworden. Die vele wedstrijden lijken nu ook een impact te hebben op de fysieke paraatheid van de spelers, zo waren er de afgelopen week maar liefst dertien spelers die met een blessure moesten worden gewisseld.

Het is Sport/Voetbalmagazine-journalist Guillaume Gautier die met de cijfers op de proppen kwam. Wie de optelsom maakt ziet ook dat er gemiddeld bijna één speler per wedstrijd vroegtijdig naar de kant moest door een blessure. De volle kalender lijkt dus wel degelijk een impact te hebben.  Beterschap is er echter niet meteen in zicht voor de clubs. De Europese wedstrijden mogen dan wel pas in februari weer opstarten, er zijn echter nog een heleboel inhaalmatchen die de komende weken moeten worden afgewerkt.