Standard bereikt bodem met nederlaag én bedroevende prestatie tegen Moeskroen

Standard bereikt bodem met nederlaag én bedroevende prestatie tegen Moeskroen

20-12-2020 20:07 Laatste update: 20:11
16

Een must-win voor Standard Luik en trainer Philippe Montanier is uitgedraaid op een bittere ontnuchtering. Thuis tegen gedeelde rode lantaarn Royal Excel Moeskroen gingen de Rouches onderuit, na een erg zwakke prestatie: 0-1.

Er stond flink wat druk op de ketel op Sclessin, want na een reeks met amper één zege in tien wedstrijden volstond enkel een driepunter tegen Moeskroen. Standard startte ook vinnig, maar een eerste flitsende aanval kreeg geen passend vervolg. Na een tiental goede minuutjes zakte het veldspel echter naar een schrikbarend niveau. De Luikenaars zagen tot overmaat van ramp Obbi Oulare uitvallen en kregen hoegenaamd niets klaar .

Datzelfde gold lange tijd ook voor Moeskroen, tot Imad Faraj rond het half uur een ingeving kreeg. Met een geweldige lage voorzet in de rug van Laurent Jans bood hij Bruno Xadas de openingstreffer op een schoteltje aan: 0-1. Standard was van slag en Moeskroen profiteerde om de wedstrijd in handen te nemen. Dat Les Hurlus daar zelf ook nauwelijks gevaar uit putten, was vooral een teken aan de wand van de Luikse onmacht.

Bodem bereikt
De pauze bracht Montanier en co geen soelaas, integendeel. Ook invaller Mehdi Carcela bracht geen zoden aan de dijk. Op het uur leek de gelijkmaker dan toch uit de hemel te vallen. Na onwaarschijnlijk geharrewar trapte Bope Bokadi gekruist binnen, maar de VAR had voorafgaand buitenspel gezien. Geen kantelpunt dus, en dat woog op de Luikse schouders. De foute controle van Maxime Lestienne bij een uitgelezen mogelijkheid sprak boekdelen. Standard kreeg zelfs geen slotoffensief meer in elkaar gebokst en ging roemloos onderuit.

De Rouches verkeren nu helemaal in crisistoestand. In de rangschikking zijn ze afgegleden naar de negende stek, weliswaar slechts op vier punten van een stek in Play-Off 1. Moeskroen daarentegen doet een gouden zaak onderin. Het komt nu net als KV Mechelen op zeventien punten. Opvallend: de laatste drie wisten dit weekend alle drie te winnen.