Lukaku blikt met trots elf jaar terug in de tijd: 'Voor mijn geliefde Anderlecht'

Lukaku blikt met trots elf jaar terug in de tijd: 'Voor mijn geliefde Anderlecht'

17-12-2020 17:30
8

De UEFA bond de kat de bel aan en dan kan Romelu Lukaku zelf natuurlijk niet achterblijven. De topaanvaller mocht exact elf jaar geleden zijn grote doorbraak vieren op het Europese toneel. Daar blikt onze landgenoot maar al te graag op terug.

Via het officiële account van de Europa League deelde de UEFA eerder vandaag al de beelden van de tweeklapper van Lukaku op het veld van Ajax. Die betekenden zijn allereerste Europese doelpunten uit zijn carrière. Inmiddels is de teller uiteraard al stevig aangedikt. Zijn totaal staat nu op 37 stuks, waarvan twintig in de Europa League. Vier van die treffers maakte Lukaku voor Anderlecht in die gezegende campagne 2009-2010.

Lukaku zelf herinnert zich die dag van zijn Europese doorbraak nog alsof het gisteren was. 'Een dag om te onthouden!', schrijft de Brusselaar op Twitter. 'Elf jaar geleden maakte ik mijn eerste doelpunten in Europa, op zestienjarige leeftijd, voor mijn geliefde Anderlecht.' De hashtag 'Made In Neerpede' is veelzeggend: Lukaku draagt Anderlecht nog steeds in zijn hart.