UPDATE: KV Mechelen vroeg uitstel voor match bij Club, maar kreeg nul op rekest

UPDATE: KV Mechelen vroeg uitstel voor match bij Club, maar kreeg nul op rekest

17-12-2020 13:53 Laatste update: 16:17
37

KV Mechelen-coach Wouter Vrancken is dan toch besmet met het coronavirus. Dat werd bekend gemaakt door de redactie van Het Laatste Nieuws. Malinwa moet het dus een week doen zonder hoofdtrainer, en om te beginnen komt Club Brugge donderdagavond over de vloer.

Nadat het overgrote deel van zijn staf dinsdag positief testte, leken Vrancken, zijn keeperstrainer Stef Pauwels en kinesist Dieter Devaere eraan te ontsnappen. Maar er is wel degelijk een foutenmarge. Gisteravond voelde Vrancken zich behoorlijk futloos en hij had last van rillingen. Met de clubdokter is dan afgesproken om deze ochtend een sneltest te doen. Daaruit bleek dat Vrancken toch positief is. Hij moet nu een week in quarantaine en zal vanavond tegen Club Brugge en komend weekend tegen OH Leuven dus niet op de bank zitten, dat meldt Het Laatste Nieuws. 

Sven Swinnen, tot vorig seizoen nog T3 en nu head development van de jeugd, zal vanavond de rol van ‘T1' op zich nemen. Hij wordt geflankeerd door keeperstrainer Pauwels, kinesist Devaere, beloften-physical coach Dave Lens én, opvallend, de geblesseerde Igor de Camargo. De 37-jarige spits, die een trainerscursus volgt, gaat mee als ondersteuning “omdat hij goed op de hoogte is van de manier van aanpakken”, valt te horen in Mechelen.

Update: Door de zoveelste besmettingen heeft KV Mechelen om uitstel gevraagd bij de Pro League, laat sportief directeur Tom Caluwé weten aan Het Laatste Nieuws. "We hebben gevraagd om de wedstrijden tegen Club en OHL uit te stellen", beaamt Caluwé, die nota bene zelf in quarantaine zit. "Maar dat kan niet gezien het protocol van de Pro League het alleen heeft over zeven besmette spelers. Terwijl bijna iedereen in quarantaine is naast het veld , moeten we op het veld wel spelen. Dat is heel jammer."

Zowat de gehele trainersstaf van KV Mechelen zal er dus niet bij zijn op Jan Breydel, maar wat de spelers betreft, valt de schade nog enigszins mee. Enkel Siemen Voet en Joachim Van Damme zien de verplaatsing naar de landskampioen door de neus geboord.