Kompany: “Pas spreken van referentiematch Anderlecht bij drie, vier goals”

Kompany: “Pas spreken van referentiematch Anderlecht bij drie, vier goals”

14-12-2020 14:44
8

RSC Anderlecht won de topper van KRC Genk met 1-0. De ontlading na afloop was groot bij paars-wit, maar coach Vincent Kompany houdt het hoofd koel. Tegenover Het Nieuwsblad spreekt de oefenmeester van Anderlecht over de situatie.

Anderlecht wint moeilijk dit seizoen. “Eerder dit seizoen hebben we ook al goeie prestaties geleverd”, begint Kompany. “Alleen waren die niet altijd gekoppeld aan een goed resultaat. Nu waren beiden aan elkaar gelieerd: de zege en de manier waarop. Toch ga ik pas spreken van een referentiematch als we eens twee, drie, vier goals maken. Ik ben een coach die nooit helemaal tevreden is. De drang om beter te doen is er altijd, maar met deze attitude zal dat wel lukken.”

Nu wacht KV Oostende, het zwarte beest van Kompany. “Onze grootste prioriteit nu is niet loslaten. We moeten op hetzelfde elan doorgaan als tegen KRC Genk. Toen werd al het werk en alle tijd die we erin staken beloond. Er zijn geen mirakeloplossingen. Het wordt evenwel geen makkelijke match tegen Oostende. Iedereen die de Jupiler Pro League een beetje volgt, weet dat KVO de meest intense ploeg van het kampioenschap is. Erg gevaarlijk en erg fysiek.”