VP-Analyse: een wedstrijd met ups and downs, maar KAA Gent wint verdiend

VP-Analyse: een wedstrijd met ups and downs, maar KAA Gent wint verdiend

13-12-2020 20:28 Laatste update: 20:34
7

KAA Gent klopte zondagavond Standard met 2-1. Dat betekende de eerste zege onder Hein Vanhaezebrouck. In de VP-Analyse leggen we de wedstrijd bloot.

Eindelijk punten
Voor beide ploegen waren de drie punten het belangrijkste van de avond. Voor KAA Gent zullen de drie punten dan ook een enorme last van hun schouders doen vallen. In tegenstelling tot Gent zal Standard allerminst tevreden zijn. Hun laatste overwinning dateert al van 1 november tegen KV Oostende. Sindsdien pakte ze 4 op 15.

Ups and downs
We kunnen de wedstrijd beschrijven als een grote golf met veel ups en downs. Beide ploegen hadden hun geringe momenten van goed voetbal. KAA Gent zou de wedstrijd op punten winnen, zij verwezenlijkten de grooste kansen. Standard kon nooit echt dreigend zijn, maar hield de druk van KAA Gent toch vaak goed af.

Balvaste Cimirot
Cimirot was een belangrijke schakel in het elftal van Standard. Hij controleerde goed op het middenveld en probeerde offensieve impulsen te geven. Het is dan misschien ook geen toeval dat de 2-1 viel nadat hij gewisseld werd. 

Odjidja en Jaremtsjoek opvallendste schakels
Los van de efficiëntie waren Odjidja en Jaremtsjoek de uitblinkers van de avond. Beide heren versierde heel wat kansen. Jaremtsjoek kon te weinig kaderen en ook Odjidja liet het scoren een lange tijd na. Uiteindelijk mag Vanhaezebrouck de Oekraïner bedanken voor de late treffer.