Jaremtsjoek helpt KAA Gent en Vanhaezebrouck aan zege tegen Standard

13-12-2020 19:59 Laatste update: 20:13
21

KAA Gent heeft haar eerste zege onder Vanhaezebrouck beet. De buffalo's wonnen met 2-1 van Standard, dat al vijf wedstrijden niet meer kon winnen. Jaremtsjoek verloste Gent in het slot van de wedstrijd.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Standard. Ngadeu tikte ongelukkig in eigen doel: 0-1. KAA Gent speelde veelbelovend, maar met nog wat kinderziekten. Tot de 25ste minuut konden beide ploegen wel geen kansen creëren. Een ingestudeerde hoekschop bracht hier verandering in. Nurio kon met een gelukje de bal binnentikken: 1-1.

Na deze gelijkmaker kreeg Jaremtsjoek nog enkele uitgelezen kansen op de voorsprong, maar liet deze met zwakke schoten na. Standard rekende op de lange bal naar haar snelle aanvallers, maar deze werden telkens in de kiem gesmoord door de Gent-defensie.

De tweede helft begon voor goed voor KAA Gent. Met kansen voor ondermeer Bukari, Jaremtsjoek en Odjidja konden de buffalo’s dreigen. Die dreiging verdween echter op het uur. Dat bracht Standard in de wedstrijd. Het laatste kwartier kwam KAA Gent echter weer opzetten. Vooral Odjidja konden we bedrijvig noemen.

De verlossing kwam uiteindelijk in de 85ste minuut. Jaremtsjoek werd alleen op doel gezet na een slordigheid bij Standard. De Oekraïner werkte koel af. KAA Gent boekt zo haar eerste zege onder Hein Vanhaezebrouck. Standard kan na vier gelijke spelen nog altijd niet winnen.