OH Leuven boekt ruime zege: We proberen onze frisheid te behouden

OH Leuven boekt ruime zege: "We proberen onze frisheid te behouden"

13-12-2020 18:15

Oud-Heverlee Leuven blijft het uitstekend doen in de Jupiler Pro League. KV Kortrijk werd afgedroogd met 0-3. Coach Marc Brys toonde zich na de match erg tevreden.

"We kenden een moeilijke eerste helft", geeft hij toe op de officiële website. "De tegenstander toonde zich voor de rust dominanter. Kortrijk ging vaak het duel aan en dat ligt ons wat minder. We dienden in die eerste helft heel wat hoekschoppen toe te staan. Altijd gevaarlijk tegen een ploeg als Kortrijk, waar toch enkele grote jongens rondlopen.”

Na de pauze liep het stukken beter. Thomas Henry zorgde voor een zuivere hattrick. "Henry werkt ook nog eens ongelooflijk hard in balverlies", geeft Brys aan. "Dat geldt trouwens ook voor Mercier en Sowah, onze twee andere bepalende spelers. Na zijn doelpunt tegen Moeskroen refereerde Henry meteen naar de bal die hij niet had afgespeeld op Vekemans. Dat hoor je een spits zeer zelden zeggen en typeert Thomas."

Dinsdag moet OHL al opnieuw spelen. "De kopjes moeten snel richting Moeskroen. Het wordt zaak onze frisheid te behouden om die laatste reeks van drie wedstrijden goed door te komen."