Saelemaekers maakt indruk: “Dat is iets wat AC Milan wel nodig had”

Saelemaekers maakt indruk: “Dat is iets wat AC Milan wel nodig had”

12-12-2020 13:45
4

AC Milan heeft een 26 op 30 en is nog steeds de ongeslagen leider in de Serie A. Filip Joos ziet een titelkandidaat en ook een Belg die het daar goed doet. Alexis Saelemaekers, ex-Anderlecht, maakt indruk.

"Bij Milan kopen ze ook echt goed aan. Ze hebben de 21-jarige Hauge gehaald en die scoort makkelijk”, begint Joos tegenover Sporza. “Dat moet ook een fenomeen zijn en als dat waar is, wordt de Noorse nationale ploeg het nieuwe België. Want ze hebben ook nog mannen als Haaland en Ødegaard."

Ook Saelemaekers doet het goed. "De jonkies van Milan doen het goed. Saelemaekers (21) is intussen een basisspeler. Het onbevangene van Saelemaekers is iets wat de ploeg wel nodig had. De geschiedenis van Milan weegt niet op hem. En dan heb je nog iemand als Kessié (23), ook een hele goeie speler.”

Toch denkt Joos dat rivaal Inter kampioen zal worden. "Dus krijg ik meer en meer het gevoel: pas er toch maar voor op, voor Milan. Ze zijn nog altijd geen titelfavoriet, de Scudetto pakken zou een mirakel zijn, maar Inter en Juve hebben ook hun problemen. Toch denk ik nog altijd dat Inter dit seizoen kampioen wordt."