KV Mechelen speelt zowaar zespuntenmatch: Er staat druk op, dat mag ook

KV Mechelen speelt zowaar zespuntenmatch: "Er staat druk op, dat mag ook"

12-12-2020 09:04
2

KV Mechelen voelt de degradatiestreep dichterbij komen. Hoewel het spelpeil vaak behoorlijk goed is, houdt geel-rood enkel Sint-Truiden en Royal Excel Moeskroen nog achter zich in de stand. Zondagavond komt met Waasland-Beveren een andere concurrent over de vloer. Rob Schoofs beseft dat slechts één uitslag tevredenheid zal opleveren.

"We moeten winnen. We hebben geen andere optie", windt Schoofs er geen doekjes om bij Het Laatste Nieuws. "Er staat druk op, en dat mag ook. Van bij de start van de wedstrijd moeten we vol voor de zege gaan. Kijk, we zitten in een moeilijke periode. Maar er is niet veel nodig om het te doen kantelen."

"Dit is een belangrijke match voor het vervolg van de competitie. Als we nu kunnen winnen en voor Nieuwjaar nog eens de drie punten pakken, dan staan we weer tussen de mensen", blikt de middenvelder al even verder vooruit. "Verliezen zondag is echt uit den boze. Er moét gewonnen worden. Zo simpel is het."

Maatje Van Damme
Eén van de sterktes van KV Mechelen ligt centraal op het middenveld, waar Schoofs een uitstekend duo vormt met Joachim Van Damme. "We hebben veel aan mekaar. Sinds Joachim terugkeerde naar KV Mechelen zijn we een betere ploeg geworden", strooit Schoofs met lof. "Hij is een type dat ik nodig heb naast mij. We voelen mekaar goed aan en komen ook naast het veld goed overeen. ‘We’ve got each other’s back’."

Uitgerekend voor de sleutelwedstrijd met Waasland-Beveren is Van Damme er niet bij. Hij moet verstek geven door een positieve coronatest. "Joachim is een belangrijke schakel in onze ploeg met zijn drive en gestalte. Zijn afwezigheid is sowieso een gemis", beseft Schoofs. "De voorbije weken was hij ook zeer goed bezig. Maar goed, we hebben genoeg andere jongens die Van Damme’s rol kunnen opnemen."