Krmencik (Club Brugge) heeft nog believers: Hij kan tientallen doelpunten maken

Krmencik (Club Brugge) heeft nog believers: "Hij kan tientallen doelpunten maken"

10-12-2020 21:20
8

Bij Club Brugge zat men vorig seizoen met een aanvallend probleem. Michael Krmencik werd gehaald om dat op te lossen, maar ook de Tsjech kan niet overtuigen. Toch heeft hij nog believers bij de Bruggelingen. Loïs Openda, nu verhuurd aan Vitesse, is er daar één van.

Openda kreeg onder Philippe Clement amper minuten. Hij zag er met Krmencik ook een concurrent bij komen. De Tsjech moest voor extra 'gewicht' in de aanval zorgen, maar overtuigt niet. "Ik denk niet dat Clement ooit een Lukaku of Haaland in zijn ploeg zal hebben, maar Krmencik bijvoorbeeld is een heel goede speler", zegt Openda in Sport/Voetbalmagazine.

Vertrouwen nodig
Volgens de aanvaller bezit Krmencik over heel wat kwaliteiten. "Ik heb met hem getraind, hij kan de bal goed bijhouden en hij kan scoren. Wat hem ontbreekt, is gewoon wat vertrouwen", verrast Openda.

"Echt waar: ik denk dat hij een speler is die, als hij wat vertrouwen krijgt, tientallen doelpunten kan maken. Maar ik weet zelf beter dan wie ook dat het moeilijk is om je bij Club Brugge waar te maken als spits. Je moet niet gewoon de mentaliteit hebben, je moet als het ware bezeten zijn", besluit hij.

Voor Krmencik lijkt het verhaal bij Club Brugge echter al voorbij te zijn. Hij speelde in totaal negentien partijen voor Blauw-Zwart en kon daarin amper drie keer scoren. Daarnaast was hij ook goed voor drie assists.