Italiaanse media smullen van Romeinse ‘finale’: ‘Een dubbeltje op zijn kant’

Italiaanse media smullen van Romeinse ‘finale’: ‘Een dubbeltje op zijn kant’

08-12-2020 08:00 Laatste update: 17:37
20

Het is een droomscenario, maar Lazio Roma en Club Brugge mogen wel degelijk onder elkaar uit gaan maken wie in de Champions League mag overwinteren. De wedstrijd kondigt zich aan als een finale, de Italiaanse media smullen alvast en voeren de druk hoog op.

Club Brugge moet dinsdagavond winnen in Italië om zich te kwalificeren, Lazio heeft aan een gelijkspel genoeg. Desondanks is het Italiaanse Corriere Dello Sport er niet helemaal gerust in. ‘Lazio moet zich nog een laatste keer inspannen, één punt is genoeg. Het wordt echter een test voor Simone Inzaghi, de match is een dubbeltje op zijn kant’, valt er te lezen.

Ook bij Corriere Della Sera roepen ze Lazio niet te luid uit tot favoriet, een afwachtende houding is er op zijn plaats. ‘Op het eerste zich lijkt de wedstrijd misschien maar een formaliteit, hoe zou Lazio van Club Brugge kunnen verliezen? Het risico bestaat wel degelijk. De Belgen hebben niets te verliezen, zitten boordevol energie en kunnen het slim aanpakken. Eén fout langs de kant van Lazio kan fataal zijn’, aldus de krant.

In La Gazetta delle Sport hebben ze iets meer vertrouwen in een goede afloop voor de Romeinen, al zien ze wel één speler om in de gaten te houden bij Club. ‘Club Brugge wordt aangevoerd door de klasse van de 19-jarige Charles De Ketelaere’, pent de sportkrant neer. ‘Lazio verloor echter nog nooit tegen een Belgische tegenstander en heeft aan een puntje genoeg.’

Ten slotte heeft ook Calciomercato nog zijn mening klaarstaan over de partij. ‘Er staat veel op het spel voor Lazio, zowel economisch als sportief. Dit zou dé wedstrijd van het seizoen kunnen worden voor de mannen van Inzaghi’, aldus het nieuwsmedium. Er wordt dan ook verwacht dat het sterks mogelijke elftal komt opdraven. ‘Verrassingen in de opstelling wordt er niet verwacht, maximale aandacht van de spelers des te meer.’