Mannaert gelooft in een BeNeLiga op korte termijn: '2023, misschien zelfs 2022'

Mannaert gelooft in een BeNeLiga op korte termijn: '2023, misschien zelfs 2022'

07-12-2020 14:15
62

Komt er binnenkort een BeNeLiga aan? Als het van Club Brugge afhangt zeker wel. Volgens CEO Vincent Mannaert zou die BeNeLiga er ook snel kunnen staan.

In een gesprek met LN24 geeft de manager van Club Brugge aan dat de BeNeLiga zeker uitvoerig wordt besproken. "Het meest belangrijke is nu een realistische datum vinden om eraan te beginnen", vertelt Mannaert. "Voor mij is 2023 realistisch, zelfs 2022. Al moeten we dan ook hulp krijgen van de UEFA. Maar het kan dus heel snel gaan", zegt Mannaert.

Een akkoord is er echter nog niet. Vooral de 'kleinere' clubs zien een BeNeLiga niet zitten. Dat weet ook Mannaert. "We moeten eerst nog een meerderheid vinden binnen de Pro League en de leden daarvan overtuigen dat het een goed idee", geeft hij aan.

Ook voor Eleven Sports, dat de rechten bezit van het Belgisch voetbal, zou een BeneLiga geen probleem vormen. "Ja, er is een clausule", bevestigt Mannaert, die ook aangeeft dat er flink wat geld mee verdiend kan worden. "De TV-rechten zouden qua waarde drie keer zo hoog kunnen liggen", geeft hij aan