Anderlecht blijft maar gelijkspelen en evenaart historische reeks

Anderlecht blijft maar gelijkspelen en evenaart historische reeks

07-12-2020 10:05
8

Anderlecht en een gelijkspel, sinds de intrede van Vincent Kompany zijn de Brusselaars meester geworden in de puntendeling. Maar liefst acht keer speelde Anderlecht al gelijk dit seizoen, een historische reeks is dat.

Afgelopen weekend morste Anderlecht met de punten op verplaatsing bij Zulte Waregem, het werd 2-2. Het achtste gelijkspel dus, en dat na vijftien wedstrijden. Het Nieuwsblad dook terug in de tijd en vernam dat Anderlecht in het verleden ook al eens zo een reeks wist neer te zetten, weliswaar 70 jaar geleden.

In het seizoen 1950-51 had Anderlecht na vijftien wedstrijden ook acht keer gelijkgespeeld, RSCA wist dat jaar wel nog de titel te pakken. Of de recordkampioen dat trucje kan overdoen valt nog te bezien, momenteel staan de mannen van Vincent Kompany acht punten achter op leider Genk.

De Anderlecht-fans kunnen ook nog op een positieve noot besluiten, dit seizoen verloor Anderlecht slechts tweemaal. Daarmee doet het evengoed als de beste leerlingen in de klas, Standard en KRC Genk.