De Laet speelt zijn beste seizoen ooit, sportief was hij nooit beter

"De Laet speelt zijn beste seizoen ooit, sportief was hij nooit beter"

06-12-2020 10:44
8

Royal Antwerp plaatste zich afgelopen donderdag voor de 1/16e finales van de Europa League. Het speelt volgende donderdag op het veld van Tottenham Hotspur voor de groepswinst. In de Jupiler Pro League staat Antwerp 4e in het klassement. Volgens Peter Goris, Chef Sport van Gazet van Antwerpen, is Ritchie De Laet een grote factor in dit succes.

Ritchie De Laet scoorde afgelopen donderdag de 2-1 tegen Ludogorets. Hij scoorde niet alleen maar presteert al weken op bijzonder hoog niveau.  "Hij is zeer belangrijk op veel vlakken en niet enkel op sportief vlak", zegt Peter Goris aan Sporza. "Ik vind hem op dit ogenblik de beste linksback op de Belgische velden. Ik denk dat hij nooit beter speelde dan dit seizoen. Hij heeft niet enkel zijn duelkracht en positiespel, maar ook zijn loopvermogen is immens. Hij is zo gefocust, hij zou zijn been geven om de bal te veroveren. Het is het soort speler die zich elke match opnieuw 100% geeft", gaf Goris zijn blik op Ritchie De Laet.

Goris ziet echter nog een belangrijkere factor voor De Laet bij dit Antwerp. "Maar ik denk dat hij misschien nog belangrijker is als de verpersoonlijking van het DNA van Antwerp op het veld. Hij is de man die de connectie vormt tussen het "oude" Antwerp en het Antwerp dat het aan het worden is", zei Goris. 
De Laet is ook enorm geliefd bij de Antwerp-fans. "Hij is zelf ook fan, hé. "Als ik een match verlies, verlies ik niet alleen als speler, maar ook als supporter", vind ik misschien wel de mooiste uitspraak van hem. Dat typeert hem ook. Hij is zelf een kind van Tribune 2, de grote sfeertribune."