KRC Genk maakt veel indruk: Dan sta je niet toevallig bovenaan

KRC Genk maakt veel indruk: "Dan sta je niet toevallig bovenaan"

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 11:30di 01-12-2020 om 11:30

Laatste update: dinsdag 1 december 2020 om 11:32di 01-12-2020 om 11:32

KRC Genk staat samen met Beerschot aan kop van het klassement. Wesley Sonck heeft veel lof voor het aanvalstrio van de Limburgers. Onuachu, Bongonda en Ito maakten samen al liefst 25 goals voor KRC Genk.

"Genk was geweldig in de eerste helft, vooral het aanvalstrio Ito-Bongonda-Onuachu. Ze hadden heel goeie loopacties, versnelden op het juiste moment en liepen zeer goed diep", aldus Sonck bij Sporza"Ze scoren heel veel en dan sta je niet toevallig bovenaan."

KRC Genk hoeft niet te roteren, en dat is een groot voordeel. "Standvastigheid is belangrijk. Club en Standard spelen ook door de week en dus moeten ze wat wisselen. Maar Anderlecht absoluut niet. Genk speelde dit seizoen ook al periodes heel slecht, maar ze wonnen toch. Zo kweek je vertrouwen."

Volgens Filip Joos is ook coach John van den Brom een schot in de roos. "Welke trainer kan zeggen dat hij de vierde is die in november voor een groep staat en dat hij twee matchen later aan de leiding staat? Dat is nog nooit gebeurd. Dat is geen gespreid bedje, maar hij is wel slim om het een gespreid bedje te laten zijn." 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws