Rode kaart Vranckx blijft discussies uitlokken: “Zou hier als arbiter razend zijn

Rode kaart Vranckx blijft discussies uitlokken: “Zou hier als arbiter razend zijn"

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 09:27di 01-12-2020 om 09:27

Ook tijdens Extra Time werd de rode kaart van Aster Vranckx (KV Mechelen) tegen Beerschot uitvoerig besproken. De panelleden Filip Joos, Gert Verheyen en Wesley Sonck vonden rood onterecht.

"Als je een foto neemt van het contact, dan zeg je dat het rood is. Maar niet als je weet hoe het ontstaan is", zegt Gert Verheyen. "De VAR neemt inderdaad die foto", gaat Joos verder. "Maar het leven is dynamisch, net als het voetbal. Het leven staat niet stil, het voetbal ook niet. De ref mag zijn buikgevoel niet meer gebruiken, maar moet volgens een winkellijstje (van fouten) beslissen."

De scheidsrechter gaf eerst geel voor Vranckx, maar werd teruggeroepen door de VAR. "Ik zou hier als scheidsrechter razend zijn, want hij nam wél de goeie beslissing aanvankelijk. Hij volgde zijn buikgevoel. Wij, voetballers, zeggen hier allemaal hetzelfde. Omdat wij uren op het veld hebben gestaan”, klinkt het overeenstemmend.

"Het waren dezelfde mannen in het busje als bij de fout van Trebel, waar ze onterecht niet ingrepen”, zegt Joos. “Die mens is daar zwaar voor gekapitteld en zit nu vol stress in dat busje. Hij denkt maar aan 1 ding: dit mag niet meer gebeuren, zo'n rode kaart door de vingers zien. Hij is dus 10 keer strenger."

Het Referee Department en Frank De Bleeckere vonden de rode kaart echter terecht. "De Bleeckere kon een match managen. Hij kon wel op zijn buikgevoel fluiten. Maar nu is hij de marionet van een reglement en een VAR die met haken en ogen aan elkaar hangen”, citeert Sporza Joos.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Joos hier gelijk?

Ja
74%
Nee
26%
(111 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws