Cavani biedt excuses aan: Het was dan ook vriendelijk bedoeld

Cavani biedt excuses aan: "Het was dan ook vriendelijk bedoeld"

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 16:51ma 30-11-2020 om 16:51

Edinson Cavani heeft via de officiële kanalen van Manchester United zijn excuses aangeboden voor een Instagram-post na de wedstrijd tegen Southampton. Daarin bedankte hij een vriend met de woorden 'Gracias negrito'.

Vrij vertaald betekent dat 'Bedankt, zwarte'. Daar is ophef over ontstaan omdat dit racistisch zou zijn, maar Cavani, die uit Uruguay komt, stelde juist dat men in Zuid-Amerika vaker zo tegen elkaar praat, vooral tegen mensen uit je vriendenkring. Het was dan ook vriendelijk bedoeld. Volgens Engelse media riskeert Cavani een schorsing van drie wedstrijden.

"Het bericht dat ik na de wedstrijd postte was puur bedoeld als vriendelijke groet richting een vriend", zegt Cavani op de clubsite van Man United. "Het laatste wat ik wil is iemand beledigen. Ik ben tegen racisme en heb het bericht verwijderd nadat mij is uitgelegd dat dit ook anders opgevat kan worden. Ik wil hiervoor mijn verontschuldigingen aanbieden."

Ook Manchester United komt met een reactie. "Het is voor ons duidelijk dat er geen kwade bedoelingen achter het bericht van Edinson zitten. Hij heeft zich verontschuldigd voor de niet bedoelde consternatie. Manchester United en alle spelers zetten zich in de strijd tegen racisme."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws