Breaking news

Harbaoui en Diaby zetten toon, ook andere topschutters snakken naar heropleving

Verheyen: Het zou speciaal zijn als Antwerp dat kan bereiken

Verheyen: "Het zou speciaal zijn als Antwerp dat kan bereiken"

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 11:00vr 27-11-2020 om 11:00

Antwerp won donderdag met 0-2 van LASK Linz. Het neemt zo een optie op de volgende ronde in de Europa League. Gert Verheyen is duidelijk onder de indruk. 

"Het is de enige Belgische club die het echt goed doet in de Europa League", vertelt hij bij Sporza. "Ze waren toch in een moeilijkere groep terechtgekomen dan KAA Gent en Standard, maar overwinningen tegen Tottenham en LASK zijn zeer sterke prestaties."

Verheyen hoopt dat Antwerp ver kan geraken in het toernooi. "We hebben de laatste vijf jaar wel wat Belgische kwartfinalisten gehad. Het zou speciaal zijn als Antwerp dat kan bereiken. Ze zullen wat geluk moeten hebben met de loting, want ook de derde plaatsen uit de Champions League komen er dan bij. Dan wordt het een ander verhaal. Maar het is in elk geval sterk dat Antwerp zich in deze positie heeft gemanoeuvreerd."

Coach Ivan Leko heeft een groot aandeel in dat succes. "Hij doet het op een heel andere manier dan Laszlo Bölöni. Een transformatie naar dominant voetbal met veel balbezit. Leko heeft de ploeg naar zijn hand gezet en hij laat ze naar zijn ideaalbeeld. Alleen in de competitie leidt het nog niet altijd tot overwinningen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Antwerp de volgende ronde?

Ja
98%
Nee
2%
(546 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws