Bongonda ziet het zitten met Van den Brom bij KRC Genk: Hij geeft vrijheid

Bongonda ziet het zitten met Van den Brom bij KRC Genk: "Hij geeft vrijheid"

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 16:14ma 23-11-2020 om 16:14

KRC Genk heeft zijn eerste wedstrijd onder nieuwe coach John van den Brom afgesloten met een klinkende overwinning tegen Excelsior Moeskroen (4-1). Eén van de grote uitblinkers was opnieuw Theo Bongonda. Hij ziet het helemaal zitten onder de Nederlandse trainer.

Bongonda scoorde zeven doelpunten in de laatste vier wedstrijden. Hij is in bloedvorm. "Goed voetballen is één ding. Er ook nog eens plezier in hebben op dit niveau, dat is nog wat anders", vertelde Bongonda aan Het Laatste Nieuws. "Een mindere eerste helft kan wel eens, maar op maturiteit kwamen we erdoor."

"We waren niet gestresseerd of bang, wij zijn wel Genk. Wij hebben ambitie, en als we onze doelen willen bereiken, mogen we van niemand schrik hebben. De reactie na de 0-1 was positief, dat zou ons vorig seizoen waarschijnlijk niet gelukt zijn."

Bongonda voelde zich goed onder ex-coach Jess Thorup, maar ook Van den Brom kan hem zeker bekoren. "Ik heb niet alles begrepen van wat de coach bij de rust in het Nederlands zei, maar hij heeft ons sinds hij hier is niets willen opdringen en daar heb ik respect voor. Hij is verder gegaan op de flow waarin we zaten, voegde misschien enkele ideeën toe, maar hij geeft ons veel vrijheid", besloot Bongonda.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws