VP Analyse: Zand in de Charleroi-motor, Vadis doet KAA Gent toch draaien

VP Analyse: Zand in de Charleroi-motor, Vadis doet KAA Gent toch draaien

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 20:32zo 22-11-2020 om 20:32

Laatste update: maandag 23 november 2020 om 20:50ma 23-11-2020 om 20:50

KAA Gent is erin geslaagd om op bezoek bij Sporting Charleroi de drie punten te pakken. In een wedstrijd zonder al te veel kansen wist het toch te scoren; het werd 0-1. Wat konden we hieruit leren? VoetbalPrimeur.be brengt u een analyse.

Vadis doet KAA Gent draaien
Het is voor KAA Gent moeilijk om echt helemaal op de blessuregevoelige Vadis Odjidja te rekenen, maar dat de middenvelder een kwaliteitsboost geeft is wel duidelijk. Tegen Waasland-Beveren was hij nog goed voor een assist en tegen Sporting Charleroi was de kapitein van Gent één van de uitblinkers.

De eerste helft tussen Charleroi en KAA Gent was eigenlijk niet om aan te zien, maar Vadis slaagde er wel als enige in om toch voor wat gevaar te zorgen. Het moge ook duidelijk zijn dat Gent deze Vadis dan ook helemaal niet kan missen. Vooral op creatief vlak is de middenvelder een te belangrijke pion voor de Buffalo's. Alleen blijft de vraag, hoe lang kan Vadis fit blijven?

Zand in de motor?
Na een geweldige start van de competitie had Charleroi het een pak moeilijker en wist het amper vijf punten te pakken in de laatste vijf partijen. Ook tegen KAA Gent hadden de Carolo's het bijzonder moeilijk en kon de ploeg van Karim Belhocine opnieuw amper overtuigen.

Dankzij de geweldige start aan het begin van eht seizoen staat Charleroi staat de ploeg nog steeds op een derde plek en kan het – na een inhaalwedstrijd – zelfs nog aan de leiding komen te staan. Maar het is wel duidelijk dat Belhocine heel wat oplapwerk heeft om zijn ploeg in de koude wintermaanden weer op het niveau van een titeluitdager te krijgen.

Met partijen tegen KAS Eupen, Waasland-Beveren, KV Kortrijk en STVV in het verschiet krijgt men bij Charleroi alvast haalbare kaarten de komende weken. Zal Charleroi na die partijen nog steeds bovenin staan?

Botak-nee
Botaka kreeg voor het eerst sinds eind september nog eens een kans in de Belgische competitie bij KAA Gent. Overtuigen deed de flankspeler echter niet. Botaka had het opnieuw bijzonder moeilijk en zet zijn slechte vorm van dit seizoen ook gewoon voort.

De supporters zijn duidelijk ook geen fan van Botaka, die dit seizoen nog maar goed was voor één assist in tien wedstrijden, en zien hem dan ook liever niet in de basis. Ons lijkt de kans klein dat hij die basisplek ook zal houden. Op dit moment presteert Alessio Castro-Montes gewoon beter en maakt Botaka het zijn coach dan ook niet moeilijk om keuzes te maken.

Doet KAA Gent weer mee?
We zijn bezig aan een bijzonder vreemd seizoen waarin zowat alle ploegen op een zakdoek bij elkaar staan. KAA Gent begon dan wel afschuwelijk aan het seizoen, maar staat nu toch terug in de middenmoot en op een tiende plek in de stand.

Het is misschien nog te vroeg om ook al opnieuw van de Play-Offs te spreken, maar het puntenverschil met nummer vier Standard bedraagt wel 'maar' zeven punten. Een goede reeks zou Gent dus weer snel in de bovenste regionen van het klassement kunnen brengen.

Makkelijk krijgen de Buffalo's het de komende weken echter niet. Er is – uiteraard – nog de Europa League, wat voor een druk programma zal zorgen. In de competitie krijgt KAA Gent na een haalbare partij tegen Zulte Waregem nog enkele moeilijke wedstrijden. Eerst trekt het naar KV Oostende, waarna Standard (thuis), Waasland-Beveren (thuis), Club Brugge (uit), en KV Kortrijk (uit) op het programma staan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws