De hoge standaarden van Lang: Mijn mooiste goal? Nee, hij zit in de top-tien

De hoge standaarden van Lang: "Mijn mooiste goal? Nee, hij zit in de top-tien"

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 13:11zo 22-11-2020 om 13:11

Laatste update: zondag 22 november 2020 om 13:21zo 22-11-2020 om 13:21

Noa Lang vervulde de rol van matchwinnaar voor Club Brugge tegen KV Kortrijk. In een wedstrijd waarin de regerende landskampioen weinig openingen vond, tekende de Nederlander de enige treffer aan met een knappe omhaal. Lang vindt steeds beter zijn draai in West-Vlaanderen.

Begin oktober kwam Lang pas over van Ajax, maar in relatief korte tijd is hij uitgegroeid tot vaste waarde bij Club Brugge. Toch moest de vleugelaanvaller zich even aanpassen. "Het is veel fysieker dan in Nederland", vertelt Lang bij Sporza over het Belgische voetbal. "Ik vergelijk het een beetje met Engels voetbal. Ik moet echt hard werken."

"In Nederland krijg je meer tijd, hier zitten ze er meteen op. Ik moet snel handelen", zucht Lang. Hij ziet de nabije toekomst wel positief in. "Het gaat steeds beter. Ik word ook steeds fitter, maar soms is de tank wel leeg. Ik hoop dat ik snel 90 minuten aankan. Ik ben blij dat ik beslissend kon zijn vandaag (zaterdag, nvdr.). Ik denk dat Club Brugge me daarvoor gehaald heeft.

"Gemiddelde" Lang-goal
Dat Lang over de nodige dosis zelfvertrouwen beschikt, was al langer duidelijk, maar blijkt nog maar eens. "Of het mijn mooiste goal was?", komt zijn omhaal ter sprake. "Dat denk ik niet. Hij zit in de top-tien zal ik zeggen. Een middenmoter."

De rol van de trainer is alvast cruciaal voor Lang. "Philippe Clement geeft me wel een bepaalde vrijheid op het veld. Van daaruit moet ik het verschil maken met een steekbal, een trap op doel of een actie. Meer zegt hij niet voor de wedstrijd. Ik voel wel dat het hier klikt." 

Die goede verstandhouding zal midweeks van pas komen. In de Champions League moet Club namelijk op bezoek bij groepsfavoriet Borussia Dortmund. "Dortmund is wereldtop. Maar we gaan met het hoofd omhoog die kant op en we gaan vechten voor die drie punten. We willen stunten daar", klinkt Lang ambitieus.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Hoort Lang in de basis bij Club Brugge als iedereen topfit is?

Ja
83%
Nee
17%
(42 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws