UPDATE: Jonge Duivels zien zwarte sneeuw en kunnen EK vergeten

17-11-2020 20:15 Laatste update: 22:19
34

De Jonge Duivels moeten dinsdagavond hun laatste kans op een EK-ticket grijpen. Als de jongens van Jacky Mathijssen de drie punten meegraaien uit Bosnië-Herzegovina, stoten ze door als één van de beste tweedes in de voorronde. De jonge Duivels verloren hun wedstrijd met 3-2, door die verliespartij waren de Jonge Duivels afhankelijk van andere wedstrijden. Roemenië speelde echter gelijk en steekt België voorbij als beste tweede.

De Jonge Duivels begonnen nochtans uitstekend aan de missie in Bosnië. Met onder meer Charles De Ketelaere en Sebastiaan Bornauw in de gelederen, allebei vorige woensdag nog bij de grote jongens aan de slag tegen Zwitserland, klommen ze al na zeven minuten op voorsprong. De Ketelaere stuurde Thibault De Smet in het straatje en die werkte beheerst af.

Geen vuiltje aan de lucht voor onze landgenoten, die simpel domineerden op een zware grasmat. Halverwege de eerste helft keerden de kansen echter volledig. Eerst werd slap verdedigen van Bornauw afgestraft, nadien pakte Sevkija Resic uit met een geweldig zondagsschot voorbij Arnaud Bodart: 2-1. Verder dan een schotje van Loïs Openda geraakten de Belgische youngsters voorlopig nog niet.

In de tweede helft kreeg België kansen bij de vleet maar scoren lukte niet. En in het voetbal is er dan de ongeschreven wet dat je het deksel op de neus krijgt. In de 72e minuut maakte Bosnië er 3-1 van. Loïs Openda kon de pijn nog verzachten door een penalty om te zetten in de extra tijd.

UPDATE
Door het verlies van de jonge Duivels waren ze afhankelijk van de andere wedstrijden om door te stoten als beste tweede. Roemenië speelde 1-1 gelijk tegen Denemarken waardoor de Jonge Duivels definitief zijn uitgeschakeld.