Mirallas over nieuwe uitdaging in Turkije: 'Ik ben hier niet om uit te bollen'

Mirallas over nieuwe uitdaging in Turkije: 'Ik ben hier niet om uit te bollen'

15-11-2020 20:42

Kevin Mirallas moest afgelopen zomer vertrekken bij Royal Antwerp FC. De 33-jarige aanvaller had verschillende opties, maar hij koos voor een nieuwe avontuur in Turkije bij Gaziantepor. Een niet-alledaagse bestemming, maar Mirallas denkt nog niet aan uitbollen. Hij blijft zelfs hopen op de Rode Duivels.

Na een moeilijk seizoen bij Antwerp voetbalt Mirallas tegenwoordig bij een Turkse ploeg nabij de Syrische grens. Hij kon er transfervrij tekenen. "Door de coronacrisis twijfelden andere Belgische clubs om een dertiger te halen. Ik kon ook naar Saudi-Arabië, maar dan liever Turkije", vertelde Mirallas aan Het Nieuwsblad.

"De voorzitters zijn hier vaak miljardairs en malen niet zo om de leeftijd. Ik ben overtuigd dat ik me hier nog in de kijker kan spelen van Roberto Martinez. Hij kent me goed, we werkten jaren samen bij Everton. Ik wil graag een gesprek."

Zijn laatste interland dateert wel van 2018. Waarom zou Martinez hem nog oproepen? "Ik ben hier niet om uit te bollen", vervolgde Mirallas. "Ik wil spelen tot mijn veertigste en ik ben gretig. Soms zelfs te."

"Ik speel nu als box-to-boxmiddenvelder en ga ervoor. Als ik zie hoeveel jonkies worden opgeroepen voor België, dan kunnen de Duivels nog wel wat ervaring gebruiken", besloot de aanvaller.