EK 2021 is de laatste kans op een prijs voor de Rode Duivels

"EK 2021 is de laatste kans op een prijs voor de Rode Duivels"

15-11-2020 10:00 Laatste update: 10:04
15

De Rode Duivels maken zich klaar voor het EK van komende zomer. Volgens Eddy Snelders wordt dat een belangrijk toernooi. Snelders denkt dat dit de ultieme kans is voor de huidige generatie Rode Duivels

De laatste jaren zijn de fans van de Rode Duivels flink verwend. "Nummer 1 op de wereld, dat is voor zo’n klein landje al zeer uitzonderlijk", aldus Snelders bij De Zondag. "Je kan niet verwachten dat we net zoals landen als Brazilië, Duitsland, Spanje, Frankrijk… élke generatie in de top 5 zullen staan. We staan er nu al zolang dat we dat vanzelfsprekend gaan vinden."

De volgende generatie zal een stapje terugzetten. "Het zou alleen maar logisch zijn dat we na hen naar een mindere conjunctuur gaan en weer tevreden moeten zijn met top 20. Wat, verwend als we zijn, niet makkelijk te aanvaarden zal zijn. Al is het zeer vanzelfsprekend dat we binnenkort niet meer dezelfde kwaliteit zullen hebben als de laatste vijf jaar. Het komende EK wordt dus cruciaal om een prijs te pakken."

Voor Snelders was het EK 2016 de ultieme kans. "Op het WK 2018 verliezen in de halve finale tegen een topper als Frankrijk, dat kan gebeuren. Maar uitgeschakeld worden tegen Wales… Toén moesten we al Europees kampioen geworden zijn, die bloementuil lag gewoon voor het grijpen. Dat moet dus komend jaar worden goedgemaakt, met een groep die alweer vijf jaar ouder zal zijn. Met meer vraagtekens, meer blessures… Het is onze laatste kans."