Ito blinkt uit bij KRC Genk: Hou van vrijheid op het veld

Ito blinkt uit bij KRC Genk: "Hou van vrijheid op het veld"

11-11-2020 18:19
2

Na een moeilijk seizoen lijkt Junya Ito weer helemaal herboren bij KRC Genk. De Japanner lag tegen STVV mee aan de basis voor derbywinst en is bezig aan een goed seizoen. Ito geniet momenteel ook bij Genk.

"Onze nieuwe veldbezetting zit me als gegoten", zegt Ito bij Het Belang van Limburg. "Ik mag in deze 3-4-3 veel meer zwerven over het veld om de vrije ruimtes te zoeken. Dat is nochtans nieuw voor me voor Japan speelde ik bijna voortdurend als pure rechtsbuiten", klinkt het.

Nu lijkt hij echter een rol gekregen te hebben die hem gegoten zit. "Maar ik hou van zoveel vrijheid om acties te maken. Bovendien heb ik me nooit fitter gevoeld dan nu. Mijn prima conditie helpt me om 90 minuten lang acties te maken", vertelt hij.

Op het veld klikt het ook met Joakim Maehle en Theo Bongonda. "Goeie voetballers vinden mekaar altijd", lacht Ito. "Ook al spreken we niet dezelfde taal, toch zoeken we mekaar graag op. Zowel op als naast het veld."

"Je merkt aan alles dat het goed zit in onze kleedkamer. Daar heeft het vertrek van Thorup niets aan veranderd. Natuurlijk waren we geschrokken, maar we hebben ons snel herpakt", aldus Ito.