RSC Anderlecht laat koppositie in extremis liggen na late gelijkmaker

08-11-2020 20:15 Laatste update: 20:17
69

RSC Anderlecht kon aan de leiding komen mits een zege op KAA Gent. Het zag er lange tijd goed uit maar in de slotfase kon Roman Yaremchuk de gelijkmaker binnenkoppen. 1-1 was de eindstand na een matige partij.

Het eerste kwartier was RSC Anderlecht de baas, het had de bal en vond simpel de ruimtes. Enkele in de laatste fase miste het finesse en overzicht. Op het kwartier kreeg Percy Tau dé kans op de 0-1, Sambi Lokonga dribbelde goed in en gaf door het centrum de bal mee met Tau. Die plaatste de bal net naast doel. KAA Gent zette hier weinig tot niets tegen over. Op het halfuur kwam KAA Gent beter in de wedstrijd maar kon voor weinig dreiging zorgen. Toen iedereen vanuit ging dat we gingen rusten met een 0-0, scoorde Murillo voor RSC Anderlecht. Een voorzet van Yari Verschaeren wordt aangenomen door Murillo die besluit vanuit de draai op doel. Sinan Bolat kon makkelijk pakken maar hij liet de bal onder zijn lichaam glippen en dus stond het 0-1 voor Anderlecht aan de rust. Na een weinig omvattende eerste helft.

De beste man van KAA Gent, Vadis Odjidja, bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Roman Bezus. Dat liet zich duidelijk voelen bij de thuisploeg. KAA Gent had moeite om iets in elkaar te knutselen en echt gevaar te creëren. Anderlecht kwam nog het dichtste bij een dubbele voorsprong maar Francis Amuzu hinderde zijn ploegmaat Tau om de 0-2 binnen te koppen. Verder kwam RSC Anderlecht ook niet bij een tweede doelpunt.

De wedstrijd kabbelde richting de laatste 10 minuten en iedereen dacht dat Anderlecht de drie punten ging pakken en mee aan de leiding te komen. Dat was buiten Roman Yaremchuk gerekend want twee minuten voor tijd kopte hij een mooie voorzet van Mohammadi knap binnen. Bijna kon KAA Gent nog zegevieren want Van Crombrugge liet een harde knal van Bezus door zijn benen glippen maar was net op tijd terug.

RSC Anderlecht laat zo de kans liggen om mee aan de leiding te komen. KAA Gent schiet weinig op met een punt maar het mag blij zijn dat het niet verloor.