Horrorblessure voor Vanheusden (Standard):  Pijn is niet te beschrijven

Horrorblessure voor Vanheusden (Standard): "Pijn is niet te beschrijven"

02-11-2020 14:45 Laatste update: 14:51
4

Zinho Vanheusden moest zondag de strijd staken bij Standard. Uit onderzoek blijkt nu dat zijn kruisbanden gescheurd zijn. Philippe Albert maakte het zelf ook mee en weet dus wat Vanheusden doormaakt. 

"Gescheurde kruisbanden, die pijn valt niet te beschrijven", aldus Albert bij Sudpresse"Ik ga 30 december 1994 nooit meer vergeten, de dag waarop ik die blessure opliep tijdens een training van Newcastle. De eerste één of twee minuten is het echt lijden. Daarna neemt de pijn af, maar dan besef je natuurlijk wat je hebt."

Albert hoopt dat Vanheusden volledig kan herstellen. "Zinho heeft al zo'n blessure gehad, aan de andere knie. Maar mij hebben ze verteld dat de knie achteraf sterker is en je niets meer riskeert. Dat was ook zo bij Pär Zetterberg, die heeft nog doorgespeeld tot 36 jaar. Dit is natuurlijk heel erg voor een jonge speler die een goed seizoen speelt en kon dromen van het EK.

De kans dat Vanheusden dit seizoen nog speelt is klein. "Bij mij duurde het acht maanden om terug op niveau te zijn. Het is belangrijk om pas terug te komen als je honderd procent bent. Het is een lange weg terug en ik wens hem veel moed én geduld."