De Bleeckere duidelijk: Frédéric Frans had rood moeten krijgen in de derby

De Bleeckere duidelijk: "Frédéric Frans had rood moeten krijgen in de derby"

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 21:40ma 26-10-2020 om 21:40

Afgelopen zondag won Antwerp de derby tegen Beerschot met 3-2. Antwerp kwam vroeg op een dubbele voorsprong, maar Suzuki kon het evenwicht herstellen met twee doelpunten. Het was Mbokani die de winnende treffer maakte. Volgens het Referee Department moest Frédéric Frans, speler van Beerschot, een rode kaart moeten krijgen.

Halverwege de eerste helft van de Antwerpse derby stond het al 2-1 en Mbokani kon alleen op de doelman af. Maar hij werd net buiten het strafschopgebied afgestopt door verdedigers Frans en Van den Bergh. Ref Vergoote duwde Frans een gele kaart onder de neus voor het afbreken van een beloftevolle aanval en Antwerp kreeg een vrijschop op de rand van het strafschopgebied. De VAR kwam nog tussen, maar ook na het bekijken van de beelden bleef scheidsrechter Vergoote bij zijn beslissing.    

Volgens het Refereeing Department was dat een foutieve beslissing. De ingreep van de VAR was wel goed meldde De Bleeckere.

"De verdediger van Beerschot verdient de rode kaart omdat hij Antwerp een reële doelkans ontneemt. De aanvaller is bij het moment van de overtreding immers voorbij de twee verdedigers, gaat alleen op doel en heeft de bal onder controle."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws