OHL blijft op positieve manier evolueren: De moedige bestuurders feliciteren

OHL blijft op positieve manier evolueren: "De moedige bestuurders feliciteren"

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 19:41ma 26-10-2020 om 19:41

Oud-Heverlee Leuven heeft afgelopen zaterdagavond uitgepakt met een stunt tegen Club Brugge. De troepen van Marc Brys wonnen met 2-1. Daardoor parkeert OHL momenteel op een knappe zesde plaats in de Jupiler Pro League. Volgens Peter Vandenbempt is dat zeker geen eindpunt voor de Leuvenaars.

"OHL verdient alle lof. Spelers als Mercier, Sowah, Henry, die zijn sensationeel", vertelde de analist bij Sporza. "Leuven countert geweldig en creëert altijd veel kansen. Maar het zit de laatste paar weken, anders dan in het begin van het seizoen, ook niet tegen. Brys weet dat zijn elftal voor succes op langere termijn stabieler moet worden, hij wil zelf de bal meer hebben. Maar nog een keer: chapeau voor wat Brys in die moeilijke omstandigheden met zijn ploeg al heeft neergezet."

Volgens Vandenbempt kan OHL uitgroeien tot een stabiele eersteklasser die af en toe een uitschieter laat optekenen. "Ik denk dat het zaterdag ook genieten was voor een aantal bestuursleden die een paar jaar geleden de overname van King Power doorgeduwd heeft. Zij zagen daar toen de geweldige mogelijkheden van in. Ze werden uitgelachen, want ze verkochten de ziel van hun club aan een Thai."

"De eerste paar jaren waren moeilijk, enkel de grasvelden waren op niveau en OHL tuimelde bijna uit het profvoetbal. De kritiek was genadeloos, maar vandaag hoor je daar nog weinig van. Er staat een mooi stadion en ook een geweldig oefencomplex. Het is een uitstekend georganiseerde club, de jeugd is er nog altijd en ze spelen nog altijd het nummer "Sweet Caroline" bij een goal van OHL. Dus die paar moedige bestuurders mogen misschien wel een keer gefeliciteerd worden door de roepers van toen", besloot de analist.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws