Vandenbempt scherp voor Club Brugge: 'Dat is nergens voor nodig'

Vandenbempt scherp voor Club Brugge: 'Dat is nergens voor nodig'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 12:00ma 26-10-2020 om 12:00

Club Brugge verloor zaterdag met 2-1 van Oud-Heverlee Leuven. Een zure nederlaag, en dat bleek ook uit de reacties nadien. Peter Vandenbempt vond Club niet groot in de nederlaag.

'Club Brugge heeft een beetje moeite met verliezen. Dat komt ervan als dat niet vaak gebeurt. In Leuven was er bijvoorbeeld voortdurend gezeur tegen en over de scheidsrechter. Hans Vanaken liet na de match ook duidelijk tussen de lijnen weten wat hij van het voetbal van OHL vond, en dat leek me niet al te veel', aldus Vandenbempt bij Sporza.

Club is op dat vlak ook niet aan zijn proefstuk toe. 'Ruud Vormer deed het ook al een keer in Extra Time, al moest hij er toen zelf een beetje om lachen. Dat was na de nederlaag thuis tegen Beerschot. Ik zou zeggen: dat is nergens voor nodig. Club is nu eenmaal al jaren de te kloppen ploeg in België.'

Een nederlaag is dan ook helemaal geen ramp. 'Philippe Clement verwijst in de Champions League altijd graag naar de grotere budgetten van de drie tegenstanders. Als je die redenering zou doortrekken naar België, dan zou Club Brugge elke match moeten winnen. Maar zo werkt het niet in de sport', besluit Vandenbempt. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws