Flick bevestigt Bayern-vrees na horrorblessure: 'Gewrichtsband afgescheurd'

Flick bevestigt Bayern-vrees na horrorblessure: 'Gewrichtsband afgescheurd'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 10:24zo 25-10-2020 om 10:24

Bayern München moet het voorlopig zonder wonderkind Alphonso Davies stellen. Trainer Hansi Flick bevestigde na de 5-0 zege op Eintracht Frankfurt dat de negentienjarige Canadees een zware enkelblessure heeft opgelopen.

De vleugelverdediger viel zaterdag al vroeg uit met een horrorblessure. "Het lijkt erop dat één gewrichtsband is afgescheurd in zijn rechterenkel, in de ander zit een scheur. We verwachten dat hij er zes tot acht weken uitligt", vertelde Flick op de persconferentie.

"Als een speler met de kwaliteiten van Alphonso wegvalt, dan doet dat het team pijn", vervolgde de succesvolle Bayern-trainer. "We zullen nu een beetje creatief moeten zijn op deze positie en als we de kans krijgen iemand wisselen", doelt hij op het drukke schema. Der Rekordmeister kan linksachterin nog beschikken over David Alaba en Lucas Hernández.

Davies mist in ieder geval de Bundesliga-kraker tegen Borussia Dortmund van 7 november. Ook de Champions League-duels met Lokomotiv Moskou en Red Bull Salzburg gaan aan hem voorbij, terwijl hij een vraagteken vormt voor het tweede duel met Atlético Madrid op 1 december.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws