Koeman over nieuwe transferpoging: 'Dat ga ik wel proberen, heb hem er graag bij'

Koeman over nieuwe transferpoging: 'Dat ga ik wel proberen, heb hem er graag bij'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 07:36za 17-10-2020 om 07:36

Ronald Koeman sprak kort na zijn aanstelling bij FC Barcelona uitgebreid met Lionel Messi. Ondanks een vertrekwens, maakte de Argentijnse ster steeds deel uit van de ideeën van de Nederlandse trainer. De interesse in Georginio Wijnaldum en Memphis Depay staat daar los van.

Koeman vindt dat Barça behoefte heeft aan diepgang. "Gini heeft een geweldig gevoel voor de ruimte, hij kan vanaf het middenveld fantastisch goed bij de goal komen, daarin kon hij echt iets toevoegen aan het team", zegt hij in het Algemeen Dagblad over de middenvelder van Liverpool. "Maar de financiële situatie was bekend bij de club, zijn positie had uiteindelijk minder prioriteit dan bijvoorbeeld de rechtsback of de spitspositie."

Voor die laatste positie was Memphis in beeld. "We wilden Memphis graag hebben omdat hij een prima speler is, en omdat hij kwaliteiten heeft die we in mijn ogen ontbeerden", aldus Koeman. "Memphis kun je als aanspeelpunt gebruiken, maar ook in de diepte wegsturen. Hij is sterk, dynamisch, en kan zowel in de spits als vanaf de linkerkant spelen. Ik heb hem vooraf natuurlijk gesproken over mijn ideeën. In principe lag alles klaar, maar door de regels van La Liga wisten we dat we éérst een speler moesten verkopen. Uiteindelijk kwam het er niet van. Jammer, maar Memphis wist ook hoe de situatie was."

De kans is groot dat de Catalanen in januari alsnog proberen om de Oranje-international los te weken bij Olympique Lyon. "Dat is zeker een mogelijkheid, ja. Dat ga ik wel proberen, want ik heb hem er graag bij. Maar ik kan nu niet inschatten hoe de finan­ciële situatie van de club in januari is. Dat is afwachten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws