Lukaku looft de diversiteit in ons land: Samen zijn wij trots om Belg te zijn

Lukaku looft de diversiteit in ons land: "Samen zijn wij trots om Belg te zijn"

14-10-2020 15:17
40

De laatste jaren duikt racisme weer steeds vaker op in en rond de voetbalstadions. Romelu Lukaku heeft zich altijd fel uitgesproken tegen mensen die discriminerende boodschappen brengen. Aan de andere kant heeft hij lovende woorden over voor de samenleving in België, die volgens hem erg tolerant is.

Racisme blijft een niet te onderschatten misdrijf, benadrukt Lukaku. "Indirect worden wij altijd geraakt, het kan op elk moment voorvallen, zelfs in België", aldus de topschutter van de Rode Duivels bij RTBF. In ons land overheerst volgens hem echter vooral het positieve. "België is een land met veel diversiteit en dat moeten we behouden. Er zijn zes of zeven spelers met Congolese roots, Nacer is van origine Marokkaanse ... Het is gemengd", verwijst hij naar de selectie van de nationale ploeg.

"Als wij samen zijn, zijn wij trots om Belg te zijn", aldus Lukaku. "Op straat in Brussel zie je dat: er is diversiteit. Ik vertel het vaak in Italië: wanneer je in België bent, zie je daar vanalles en nog wat, en dat maakt ons land zo mooi. Ik heb er ook met onze bond al over gesproken, nog niet zo lang geleden. Er zou in de Belgische stadions een actie moeten komen met de geschikte mensen om te strijden tegen racisme", laat de spits een ballonnetje op.

"Wij hebben de trots om ons land te vertegenwoordigen, ook in haar diversiteit. Dat moet weerspiegeld worden in onze stadions. Dat is de rol van de bond", besluit Lukaku zijn boodschap. De Brusselaar weet waarover hij spreekt. Vorig seizoen werd hij nog racistisch bejegend in een duel met zijn club, Internazionale.