Bayat gelooft niet in BeNeLiga: Dan steek ik er ook geen energie in

Bayat gelooft niet in BeNeLiga: "Dan steek ik er ook geen energie in"

10-10-2020 08:25
22

Mehdi Bayat liet zich bij Het Laatste Nieuws uit over de BeNeLiga. Daar, liet hij verstaan dat hij er niet in gelooft. Bossaert (CEO voetbalbond) gelooft er wel in, hij is lid van de steering group, die de BeNeLiga onderzoekt.

Het concept van de BeNeLiga heeft de voorzitter van de voetbal bond nog niet overtuigd. “Zou het concept van een BeNeLiga goed zijn voor ons profvoetbal? Natuurlijk. Zie ik het tot stand komen op korte of zelfs middellange termijn? Neen. En dan steek ik er ook geen energie in”, zegt hij.

Op dat vlak staat Bayat bijna lijnrecht tegenover Bossaert. Bossaert ziet de BeNeLiga als redding voor het financieel verlies dat de voetbalbond- en clubs kennen. “We mogen de discussie niet uit de weg gaan hoe we het voetbal gezond kunnen maken”, vindt hij. 

Bayat ziet andere wegen dan een samensmelting met Nederland. Hij vindt dat we het probleem hier moeten oplossen: "Waarom zou de voetbalbond geen opleidingen kunnen geven voor voetbalbestuurders? Als we trainers opleiden, waarom dan niet beleidsmensen?”

In ieder geval wordt er meer dan ooit richting een BeNeLiga toegewerkt. Dat werd gisteren duidelijk nadat Nederlandse clubs samen zaten over het plan.