Nog weinig geloof in Anderlecht: Ze gaan niet bij de eerste vier eindigen

Nog weinig geloof in Anderlecht: "Ze gaan niet bij de eerste vier eindigen"

08-10-2020 18:16
53

RSC Anderlecht kreeg afgelopen zondag een dreun te verwerken en ging met 3-0 onderuit tegen aartsrivaal Club Brugge. Ook een klap in de strijd om Play-Off 1. Mohamed Messoudi ziet het somber in voor de Brusselaars.

"Het was ijdele hoop dat we nog eens een ouderwetse klassieker zouden beleven", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Wat me opviel bij Anderlecht was dat het niet altijd de jonge spelers zijn die in de fout gaan, maar ook de anciens. Derrick Luckassen die tegen Eupen de drie punten cadeau gaf door zomaar een tegenspeler de bal te geven, en nu weer Ognjen Vranjes. Die ging ook tegen Waasland- Beveren al in de fout bij de tegengoal", geeft Messoudi aan.

Volgens de analist is Play-Off 1 dan ook moeilijk haalbaar voor Anderlecht. "Op dit moment is paars-wit een heel normale ploeg die, als ze zo doorgaan, niet bij de vier eersten gaan eindigen. Dit wordt een proces waarbij het minstens twee jaar gaat duren eer ze weer kunnen concurreren voor de eerste plaats. Nog maar één keer hebben ze de nul gehouden dit seizoen, Anderlecht onwaardig", klinkt het.